Union maakte sprongetje van blijdschap, Club Brugge baalt

door: MAB
Union
Afbeelding bron: Photonews

De wedstrijd tussen Union en Beerschot werd zondag gestaakt nadat pyrotechnisch materiaal vanuit het Beerschot-vak op het veld belandde.

De meest gestelde vraag na de match was hoe de puntendeling in mekaar zat. In de 83ste minuut stond het nog 0-0, en de resterende 7 minuten nog spelen zagen ze bij Union niet meteen zitten.

Maar het reglement van de Belgische voetbalbond heeft nu duidelijkheid gebracht. "Wanneer de scheidsrechter de wedstrijd definitief staakt wegens wanordelijkheden buiten het speelveld, wordt de wedstrijd met forfaitscore verloren door de club van wie de supporters verantwoordelijk waren", staat er in artikel B11.198.

Union houdt de drie punten dus thuis en begint dus waarschijnlijk aan de play-offs met 2 punten voorsprong op Club Brugge in plaats van 1 punt.