Union razend op Pro League

door: CDC
Union
Afbeelding bron: Photonews

De zevende speeldag moet Union het opnemen tegen KRC Genk. De Pro League heeft deze wedstrijd 2 keer verplaatst in 24 uur tijd. Tot groot ongenoegen van de Brusselaars.

Normaal gezien zou de match op zaterdagavond gespeeld worden. Maar dan werd alles verplaatst naar zondag, om 18u30. Niet veel later besloot de Pro League doodleuk om alles opnieuw te verplaatsen, nu naar 21u.

De Pro League deed dat zonder veel overleg met of input van Union. En daar zijn die laatste niet over te spreken. De club wijst er op dat de corona-maatregelen duidelijk hebben gemaakt dat de supporters onmisbaar zijn in het voetbal. Zo laat de kalender wijzigen is dan gewoon spelen met de voeten van die supporters en betreurenswaardig.

Het excuus van de Pro League, dat de verschuiving dient opdat enkele Zuid-Amerikaanse spelers van KRC Genk zouden kunnen aansluiten vinden ze maar flauw. Union wijst er op dat PSG 5 Zuid-Amerikaanse internationals heeft en Ajax 2, maar die clubs zullen gewoon de zaterdag spelen, zoals vastgelegd.

Met de acties die ze nu gemaakt heeft, zet de Pro League een gevaarlijk precedent meent Union. Ze vragen zich af of er nu voor elke club kalenderwijzigingen gaan gebeuren als er een paar spelers ontbreken.

Tags