Vader van Kompany spreekt klare taal: "Ze moeten dat soort types echt buitengooien"

door: MAB
Pierre Kompany
Afbeelding bron: Photonews

De racistische uitspraken van enkele Brugge-fans tijdens de wedstrijden tegen Anderlecht zinderen nog steeds na. Het hele entourage van de Brusselaars werd heel de partij lang voor 'Bruine apen' uitgemaakt. Pierre Kompany, vader van coach Vincent Kompany, hoopt dat dit soort incidenten zwaarder bestraft wordt. 

Vader Kompany beseft maar al te goed dat het merendeel van de aanwezige supporters van Club enkel komen kijken om te genieten van het voetbal. "Het stadion van Brugge is elke week gevuld met mensen die van voetbal houden", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "Ook hun plezier wordt "vergald" door "die racisten"." 

De burgemeester van Ganshoren zou de daders maar al te graag gestraft zien worden. De stadions zijn tot de nok gevuld met microfoons en camera's, het opsporen van enkele individuen kan volgens hem dus niet te moeilijk zijn. 

Pierre vindt ook dat de huidige straffen niet zwaar genoeg zijn.  "Een stadionverbod oké, maar dat soort gekken zou zelfs geen matchen meer mogen volgen op tv. Misschien is het Engelse systeem wel een optie, waar mensen met een stadionverbod zich tijdens de match van hun favoriete team moeten melden op het lokale politiebureau."

Tags