Vandenbempt doet opmerkelijke vaststelling over ref die goal Cercle tegen Club niet goedkeurde

door: MRO
jonathan lardot
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge heeft zich zondag tot kampioen gekroond dankzij een gelijkspel tegen Cercle. Maar er is bijzonder veel discussie over een doelpunt van Cercle dat uiteindelijk afgekeurd werd door scheidsrechter Jonathan Lardot.

Met nog minder dan 10 minuten reguliere speeltijd op de klok ging een doelpoging van Cercle zichtbaar over de doellijn. De scheidsrechter liet doorspelen, maar op tv-beelden leek de bal vrij duidelijk over de doellijn.

De VAR greep in en riep Lardot naar het scherm. Na minutenlang naar de beelden te hebben gekeken, besliste de scheidsrechter om geen uitspraak te doen over het feit of de bal al dan niet volledig over de doellijn was, maar om buitenspel te fluiten. Op zich vreemd, aangezien de VAR bij twijfel oordeelt over buitenspel en niet de scheidsrechter.

Voetbalcommentator Peter Vandenbempt wijst op een toch wel zeer opmerkelijke fase die hij zag bij de scheidsrechter. Lardot keek lange tijd naar de beelden, liet dan het doek opnieuw over het scherm zakken en twijfelde en dacht opnieuw na vooraleer een beslissing te nemen.

"Wat dat dan is, dat begrijp ik niet. Hij (de scheidsrechter, nvdr) staat daar na te denken en te kijken. Hij doet het doekje toe en dan lijkt alsof hij nog aan het denken is 'wat ga ik er nu mee doen'", aldus Peter Vandenbempt.

"De lichaamstaal van de scheidsrechter die net het luikje van het scherm naar beneden heeft geklapt en zich dan omdraait en dan nog denkt: 'wat is het nu?'."