Vandenbempt ziet twee flops bij Rode Duivels: "Een niveau minder"

door: MAB
Timothy Castagne - Rode Duivels - Leandro Trossard
Afbeelding bron: Photonews

In de afgelopen interlands tegen Wales en Estland werd duidelijk dat er veel talent zit in de volgende generatie Belgen. Analist Peter Vandenbempt legt de vinger echter nogmaals op de Belgische wonde.

Volgens Vandenbempt is het grootste pijnpunt van de huidige generatie Rode Duivels de verdediging. "Jason Denayer en Dedryck Boyata zijn een niveau minder dan wie we voor handen hebben, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen", vertelde hij aan Sporza. 

Denayer (26) en Boyata (30) zijn allebei ook niet meer van de jongste. Beiden kregen al kansen op grote toernooien, maar konden zich niet ontpoppen tot vaste waarden in het achterveld. Volgens Vandenbempt is de kans dan ook klein dat een van de twee in de basis zal starten op het WK. 

Jonge spelers zoals Arthur Theate (FC Bologna) en Zinho Vanheusden (Genoa) doen het goed op clubniveau, maar zijn volgens Vandenbempt nog niet klaar voor de wereldtop.

"De jongens die eraan komen hebben hun talent al laten zien, maar ik denk niet dat zij al klaar zijn om over een jaar de verdediging van de nationale ploeg te dragen."

Tags