Vercauteren zag opvallend positief punt bij Rode Duivels na confrontatie met fans

door: JDH
Frank Vercauteren
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels kregen ondanks hun kwalificatie de volle laag van de fans in het stadion. Technisch directeur Frank Vercauteren zag er iets een opvallend positief in. 

De spelers van de Rode Duivels waren niet gediend met het fluitconcert dat ze van de eigen fans kregen na de kwalificatie voor de achtste finale van het EK tegen Oekraïne. Kapitein De Bruyne stuurde iedereen naar binnen. 

In hun reacties achteraf lieten de Duivels ook hun ongenoegen blijken over het uitfluiten. Voor technisch directeur Frank Vercauteren is de zaak echt afgesloten. "Ik denk niet dat er nog iets zal komen vanuit de spelersgroep over de heisa", zegt hij bij Sporza. 

Vercauteren deed wel een andere vaststelling over het incident met de fans. "Alle neuzen stonden binnen het team wel in dezelfde richting", stelt hij. Bij de Rode Duivels was er dus geen sprake van onenigheid over het incident.

"Het is belangrijk dat het hele team achter een beslissing staat. Op zulke momenten moet je een eenheid vormen, een teambeslissing maken en ervoor gaan."