Vincent Kompany vertrekt niet door de grote poort bij Anderlecht, maar: "Dat vond ik het allergekste"

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Vincent Kompany vertrekt na drie seizoen bij RSC Anderlecht. Het is nog niet zeker waar de voormalige Man City-speler deze zomer aan de slag gaat. 

Kompany kon niet iedereen overtuigen met zijn manier van coachen, al heeft hij wel een enorm grote indruk achtergelaten bij Joshua Zirkzee. De Nederlandse huurling van Bayern München blikte bij Het Laatste Nieuws terug over zijn relatie met de Paars-Witte legende. 

"We hebben mekaar nog even gesproken sindsdien, de inhoud blijft uiteraard privé. Kijk, dat zijn nu eenmaal interne zaken die gebeuren in het voetbal. Daar hebben wij, als spelers, niets aan toe te voegen. Misschien wil Vincent zelf een nieuwe stap zetten? Maakt niet uit waar hij naartoe trekt, ik zal hem altijd steunen."

"Wat veel mensen vergeten, is dat Vincent vertrouwen in mij had op een moment dat niemand nog in mij geloofde. Zelfs ik ging aan het twijfelen. Ik zat in Parma, had het daar heel moeilijk door die zware blessure en was niet zeker of ik het nog wel kon. En toen kwam Vincent me halen als spits en hij beloofde me veel speelminuten. Dat ik effectief een vaste waarde werd, vond ik het allergekste."