Voetbalfeest bij de vrouwen ontaardt in complete chaos: "Onze honden zijn getraumatiseerd"

door: MAB
Tessa Wullaert
Afbeelding bron: Photonews

De bekerfinale bij de vrouwen gisteren tussen Anderlecht en Standard ontspoorde naast het veld helemaal. Paars-Wit won de partij met 3-0, maar van een voetbalfeest was amper sprake. 

Tijdens de bekerfinale, die werd gespeeld in Mechelen, toonde Anderlecht zich heel de wedstrijd lang de betere partij, al kon Paars-Wit de wedstrijd pas in de laatste 20 minuten helemaal binnen halen. Voor en tijdens de wedstrijd zochten ultra's van beide ploegen mekaar op, met alle gevolgen van dien. 

De problemen begonnen al bij een controle bij aanvang van de partij. "Wanneer een van hen, na het aantreffen van vuurwerk, apart werd genomen voor een grondige controle, riep hij zijn kompanen op om hem te komen ontzetten. Onze collega’s werden hierbij aangevallen en diende pepperspray te gebruiken", aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande in HLN. 

"Tijdens de wedstrijd werden onze collega’s door de ultra’s aanhoudend bekogeld met talloze voetzoekers. Hierbij raakten twee hondengeleiders en hun hond gekwetst. De inspecteurs hebben last van oorsuizingen, terwijl hun honden getraumatiseerd zijn. Bij andere opstootjes liepen nog eens twee collega’s een hoofdwonde en kneuzing op."