Zinckernagel doet opvallende verklaring over Ronny Deila en transfer naar Club Brugge

door: JDH
Philip Zinckernagel
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge heeft met Philip Zinckernagel een nieuwe middenvelder te pakken. De Deen sprak over zijn transfer van Standard naar Club Brugge

Officieel kocht Club Brugge Zinckernagel van het Griekse Olympiakos voor zo'n 2,5 miljoen euro, maar de Deen speelde vorig seizoen natuurlijk voor Standard. Na coach Ronny Deila haalde Club zo opnieuw iemand met een verleden bij Standard. 

"Het was geen moeilijke beslissing. Als de grootste club in België je wil, is het heel eenvoudig. Ik wou naar hier komen, omdat ik prijzen wil winnen en in Europa wil spelen. Het is een grote club, dus het was een no-brainer", zei Zinckernagel op de clubkanalen van Club Brugge

Velen zien Zinckernagel als een transfer van Deila, maar dat minimaliseert de Deen wat. "Ik sprak niet veel met hem, maar dat is natuurlijk omdat ik hem al ken van vorig seizoen. Hij had zeker een kleine invloed op mijn komst naar Club Brugge, maar ik zou ook zonder hem naar Brugge zijn gekomen."

"Het is niet door hem, maar door Club Brugge. Als zij jou willen, dan is het moeilijk om neen te zeggen. Het Basecamp is fantastisch. Tot nu toe verliep alles goed", zei Zinckernagel nog.