VTM

Annie Geeraerts eerlijk tegen makers van ‘Familie’: “Wat kan mij dat schelen?”

door: ASX
Afbeelding bron: Medialaan

Anna en Albert, ze vormen ’s werelds oudste soapkoppel. In Primo blikken Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe terug op ‘Familie’, de populaire VTM-soap die onlangs 30 kaarsjes mocht uitblazen.

Annie Geeraerts was er van het prille begin bij en speelde zelfs de openingsscène, die op 30 december 1991 op antenne kwam. Ruim 30 jaar later is ze nog steeds op post, maar haar aandeel in de soap is aanzienlijk kleiner geworden.

Ook Ray Verhaeghe, die in ‘Familie’ de rol van Albert vertolkt, draait al een hele tijd mee in Vlaanderens oudste soap. Wat velen zich misschien niet herinneren, is dat Albert pas in 1993 zijn opwachting maakte.

Bij het prille begin van ‘Familie’ was de bomma (Annie Geeraerts) namelijk een weduwe met vier kinderen. “Herman Verbaet, de bedenker van ‘Familie’, had me ervan op de hoogte gebracht dat ik weldra een partner zou krijgen in de reeks”, vertelt Annie.

“Ik dacht dat Herman aan het lachen was, maar Anna liep dus wel degelijk een man tegen het lijf.” De keuze voor Annie’s tegenspeler viel op acteur Ray Verhaeghe, die op dat moment al een gastrol in de soap gespeeld had.

Aanvankelijk had Herman Verbaet een andere acteur in gedachten. “Herman vroeg mij of het iemand met een baard mocht zijn”, licht Annie nader toe. “Wat kan mij dat schelen", repliceerde ik. Maar dankzij Ray werd het dus toch iemand zonder baard”, besluit Annie.