VTM

Eddy Planckaert barst in tranen uit: "Moest me aan de kant van de snelweg zetten"

door: COS
Eddy Planckaert
Afbeelding bron: VTM

In een nieuw seizoen van 'Alloo bij...' gaat Luk Alloo langs bij straffe bekende Vlamingen die zich van hun meest kwetsbare kant laten zien. Samen met Luk gaan ze langs plekken die een grote indruk hebben nagelaten in hun leven.

Op donderdag 28 april is Eddy Planckaert de eerste BV die Luk Alloo mee op sleeptouw neemt. Op nostalgische tocht doorheen Eddy’s verleden blikt de voormalige profwielrenner terug op zijn carrière.

Eddy vertelt ook over het abrupte einde van zijn carrière. Hij moest omwille van een rugblessure op zijn 32ste stoppen. "Ik zat met een dubbele hernia, ik zat met mijn voeten aan de grond.

Op dat moment was dat een van de moeilijkste momenten uit zijn leven. Eddy herinnert zich nog hoe hij de medische brief las. "Ik zit op de autostrade en ben het aan het lezen", zegt Eddy. In het fluogeel staat aangeduid: 'definitief verloren voor topsport'.

"Dan moest ik me aan de kant zetten op de autostrade. Ik kon niet meer rijden. Ik heb daar tranen met tuiten gehuild. Ik heb daar tien minuten gestaan", aldus Eddy Planckaert.

'Alloo bij...', vanaf donderdag 28 april om 21.50 uur bij VTM.