VTM

Een verrassende carrièreswitch voor Mathias Coppens

door: LHX
Mathias Coppens in 'Het Huis'
Afbeelding bron: Eén

Vanaf 4 december zendt VTM een bijzonder nieuw programma uit. Daarin leren we Mathias Coppens op een heel andere manier kennen. 

Wanneer hij niet aan het werk is aan één of ander knotsgek tv-format, spendeert Mathias Coppens zijn tijd het liefst op de 'boerenbuiten'. Het gloednieuwe programma, 'Boer Coppens', is hem dan ook op het lijf geschreven.

Telkens stuurt hij een hardwerkende boer op een weekendje weg. Terwijl die geniet van zijn welverdiende rust, neemt Mathias de boerderij over en waant zich tijdelijk een échte boer. Als dat geen bijzondere carrièreswitch is!

Daarbij krijgt hij elke keer hulp van een bekende hulpboer. Dat zijn Dieter Coppens, Joris Hessels, Ruth Beeckmans en Christoff. Van het uitmesten van de stallen en het voederen van dieren tot het oogsten van groenten en het openen van een hoevewinkel, niets is hen te veel gevraagd.

"Het werd meteen duidelijk welke hulpboeren iets van boerengenen in zich hebben. Zo was Ruth toch best onder de indruk van de grootte van een volwassen koe, maar moest ik Joris bijna tegenhouden om niet de hele dag met de kalfjes in de stal te knuffelen", licht Mathias al een tipje van de sluier op.

"En dan zijg ik nog over de oerkracht die bij Dieter naar boven kwam toen hij een schaapje mee ter wereld bracht, of de geboren schapenhoeder die ik in Christoff ontdekte", vervolgt hij.

Hier kan je alvast de eerste beelden bekijken: