VTM

Een vreselijk moment voor nieuwsanker Dany Verstraeten: "Kippenvel"

door: LHX
Afbeelding bron: Medialaan

Na 35 jaar trouwe dienst bij VTM presenteert Dany Verstraeten dinsdag zijn laatste nieuwsuitzending. Het is het einde van een tijdperk.

Op Joe blikt Dany Verstraeten terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière bij VTM. Zijn mooiste herinnering is de verjaardag van 9/11, toen hij met een aantal collega's een week naar New York werd gestuurd.

"Wij als klein zendertje uit België stonden daar op Ground Zero tussen de groten zoals CNN en BBC", herinnert hij zich. "Professioneel was dat het leukst om te doen, ook al ging het om negatief nieuws."

Daarnaast heeft hij uiteraard ook heel wat minder fijne momenten meegemaakt. Vooral wanneer slecht nieuws wel heel dichtbij kwam, had hij het soms moeilijk. "Ik kan een recent voorbeeld geven. Ik was een tijdje geleden op antenne tijdens het nieuws van zondagmiddag, en er werd in mijn oortje ingefluisterd dat Martine Tanghe overleden was."

"Da's iemand die ik al 45 jaar kende, van in mijn studententijd. Dan krijg je kippenvel en heb je moeite om zulk nieuws te brengen." Hij hoopt dat hij zelf meer van zijn pensioen zal kunnen genieten dan Martine. "Maar dat heb je zelf niet altijd in de hand", weet hij.