VTM

Emotionele getuigenis van Martine Jonckheere: “Ik huil mezelf in slaap”

door: ASX
Gunther Levi en Martine Jonckheere in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

Martine Jonckheere, die bij het grote publiek bekend werd dankzij haar rol in de VTM-soap ‘Familie’, vecht voor een tweede keer tegen borstkanker. Zestien jaar nadat haar ene borst geamputeerd moest worden, ging Martine opnieuw onder het mes.

“Beau en Belle, zo noemde ik mijn borsten”, begint Martine haar pakkend verhaal in haar column voor Het Laatste Nieuws. “Ik leg mijn hand op Beau en neem afscheid. Bedankt kameraadje, en beloof me dat je dat kankermonster voor eeuwig met je meeneemt.”

Intussen vond de ingreep reeds plaats. “Eenmaal ik terug op de kamer aangekomen was, heb ik mezelf in slaap gehuild”, klinkt het aangrijpend. Enkele dagen later mocht Martine het ziekenhuis verlaten en revalideert ze thuis verder dankzij de goede zorgen van haar man Filip.

Ook daarmee heeft de actrice het bijzonder lastig. “Het frustreert mij dat ik telkens de hulp van Filip moet inroepen. Afhankelijk zijn van iemand is niet mijn sterkste troef”, gaat Martine verder. “Het wordt een hele uitdaging voor mij, maar ik moet aanvaarden dat ik mezelf nu even de tijd en rust moet gunnen om terug op mijn positieven te komen.”

Wij wensen Martine ontzettend veel moed en kracht in haar strijd tegen deze vreselijke ziekte.