VTM

Er moet Freek Braeckman nog wat van het hart nadat Dany Verstraeten zijn pensioen heeft aangekondigd

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Dany Verstraeten gaat dit najaar met pensioen. Dat vertelde het iconische nieuwsanker vorige week zelf aan de kijkers van het 'VTM Nieuws'.

Dany Verstraeten was er al bij toen 'VTM Nieuws' het levenslicht zag in 1989. Sindsdien bleef Dany trouw op post bij VTM. Toen Dany bijna drie jaar geleden 65 werd, mocht hij al met pensioen, maar hij besloot nog even te blijven en nam de zondagmiddaguitzendingen voor zijn rekening.

Het was een komen en gaan van collega's, maar Dany bleef een constante voor de VTM-kijkers. Dany zal gemist worden door de kijkers, maar ook door zijn collega's, waaronder Freek Braeckman. Die maakte in 2017 de overstap naar VTM

Freek was nerveus voor de ontmoeting met Dany. "'Ik hoop dat Dany mijn komst ziet zitten', dacht ik toen. Maar hij is een erg hoffelijke en rustige man, dus hij slaagt er wel in om mensen op hun gemak te laten voelen. Dat is ook zijn kracht als nieuwsanker denk ik", zegt Freek aan HLN.

"Wat hij altijd erg belangrijk heeft gevonden, is het respect voor de kijker. Dat betekent heel veel voor een anker en neem ik ook mee voor de rest van mijn carrière. Het is belangrijk om goed te weten waarover je spreekt als anker, zodat je de dingen juist kan duiden voor de kijker."