VTM

Jacques Vermeire heeft groot nieuws nadat hij de stekker uit 'De Vermeires' heeft getrokken

door: COS
Jacques Vermeire in 'Jacques en Urbain op Wereldtournee'
Afbeelding bron: VTM

Nadat Jacques Vermeire de stekker uit 'De Vermeires' trok, zien we de komiek binnenkort weer op VTM. Op 7 november start het gloednieuwe programma 'Jacques & Urbain op Wereldtournee'.

Jacques Vermeire en Urbain 'Urbanus' Servranckx ruilen de kerktoren in om samen de wereld rond te trekken. Een avontuur waarbij humor nooit ver weg is. In 'Jacques en Urbain op Wereldtournee' trekken ze met reisleider Eric Goens naar New York, Lapland, Berlijn, Nepal, Spanje, Kinshasa en Zuid-Afrika.

Jacques blijkt een onervaren maar fanatieke toerist, Urbain een voorzichtige observator, die desondanks overal ter wereld plezier weet te maken. De kijker leert door de ogen van de twee onervaren reizigers niet alleen elke aflevering een nieuwe bestemming beter kennen, maar ook de heren zelf.

 

Jacques Vermeire en Urbanus in 'Jacques en Urbain op Wereldtournee'
Afbeelding bron: VTM

Eric Goens is reisleider van dienst en schetst doorheen de reeks een portret van Jacques en Urbain zelf, twee heel verschillende karakters. De uitbundige Jacques dartelt door het leven, Urbain is in het echte leven eerder observerend, wat tot een bijzondere interactie tussen de twee zeventigers leidt.

Hun reis brengt hen op unieke plaatsen in 7 wereldsteden en leidt tot bijzondere ontmoetingen. Hun optredens vormen een rode draad doorheen hun wereldreis: Jacques en Urbain staan onder andere op de planken van de bekendste comedy club ter wereld - de New Yorkse Comedy Cellar.

Jacques en Urbain zijn ook te gast in een knettergekke Nepalese tv-show en op het Belgische Schlagerfestival in Benidorm. Voor het eerst performen ze in een andere taal. En dat kan wel eens voor plankenkoorts zorgen...

'Jacques en Urbain op Wereldtournee', vanaf 7 november elke dinsdag om 21.55 uur bij VTM en op VTM GO.