VTM

Julie Van den Steen beleeft hartverscheurend moment na zwangerschapsverlies: "Beeld dat ik nooit meer uit mijn hoofd kan krijgen"

door: LHX
Julie Van Den Steen.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen zomer beleefde Julie Van den Steen een ware nachtmerrie. Na drie maanden zwangerschap verloor ze haar ongeboren kindje.

In de podcast 'De 10 meest gegoogelde vragen' vertelt Julie Van den Steen openhartig over haar zwangerschapsverlies. Het was een bijzonder traumatische ervaring voor haar.

"Er waren veel complicaties", zegt ze. "Op een bepaald moment was ik veel bloed aan het verliezen en moest ik heel snel naar de spoed worden gebracht. Ik was ook bewusteloos."

Toen het ziekenhuispersoneel haar vroeg of ze het vruchtzakje wilde zien, zei ze nee. Tóch lieten ze het haar zien. "Dat is een beeld dat ik nooit meer uit mijn hoofd kan krijgen", aldus Julie.

"Ik heb twee of drie jaar geleden bij de eerste editie van 'Een echte job', op de materniteit gestaan. Daar heb ik ook een levensloos foetusje gezien. Ik had exact hetzelfde gevoel toen ze mij dat vruchtzakje lieten zien. Da's heel raar. Het is niet te vatten gewoon. Het lijkt nog altijd allemaal een droom."

Download nu de gratis app van Redactie24