VTM

Julie Van den Steen doet emotionele getuigenis over de papa van haar ongeboren kindje: "Het moeilijkste dat er is"

door: LHX
Julie Van Den Steen.jpg
Afbeelding bron: Photonews

In de podcast 'Ik ben 1 op 6' praat Julie Van den Steen openhartig over haar zwangerschapsverlies met enkele bekende gezichten die hetzelfde hebben meegemaakt. Deze week is dat Tijs Vanneste.

In het interview met Tijs Vanneste maken we kennis met het perspectief van de vader bij zwangerschapsverlies. Hij benadrukt dat het verdriet ook bij vaders erg groot kan zijn, maar dat dat niet altijd erkend wordt.

Het is iets dat Julie Van den Steen erg interessant vindt. "Toen ik mijn kindje verloor, was dat met complicaties en zo. Op een bepaald moment was het levensbedreigend voor mij. Pas maanden later, afgelopen december, besefte de vader van mijn baby wat er gebeurd was met de baby", getuigt ze. "Hij heeft zo lang de focus op mij gehouden en voor mij gezorgd."

Ze wist niet zo goed hoe ze met hem over hun kindje moest praten, maar daarvoor heeft Tijs wel wat advies. "Probeer niet alleen bezig te zijn met je eigen verdriet. Het is niet je eigen verdriet, je doet dat samen. Je moet iemand in zijn verdriet laten. Zelfs al ben je een fantastisch koppel, dan nog doe je dat op een verschillende manier", klinkt het bij hem.

Zijn woorden hebben Julie ontzettend geholpen in de gesprekken met de papa van haar kindje, omdat ze zich nu bewuster is van zijn perspectief. "Ik geef hem de tijd en ruimte om het op zijn manier te verwerken. Maar soms kan het helpen om de eerste stap te zetten, omdat het voor de vaders misschien moeilijker is om er zelf over te beginnen", zegt ze. "Samen rouwen is het moeilijkste dat er is."