VTM

Julie Van den Steen openhartig over eetstoornis: "Bijna Kerstmis in het ziekenhuis vieren"

door: COS
Julie Van Den Steen.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Julie Van den Steen werd in 2014 bekend als radiopresentatrice bij MNM. Intussen is Julie ook al enkele jaren een bekend VTM-gezicht.

In 'Make Up Date' met Bert De Kock vertelt Julie Van den Steen openhartig over de eetstoornissen waarmee ze te kampen had. "Ik weet wel ongeveer vanwaar dat komt, omdat ik al sinds het eerste leerjaar naar een therapeut en psycholoog ga. Net daarom dat ik daar zo goed over praat", vertelt Julie.

De eerste keer dat ze erop aangesproken werd, was in het middelbaar. "Omdat er een punt was dat ik zo weinig at, dat ik bijna Kerstmis moest vieren in het ziekenhuis. Mijn familie maakte zich wel heel veel zorgen daarover."

"Je bent dan plots veel aan het afvallen. In de winter kun je dat verstoppen, maar er was toch een moment dat mijn papa het doorhad en daar verkeerdelijk, beseft hij nu, kwaad om werd. Vanaf dan heb ik daar heel hard mee geworsteld."

"Dat is iets wat ik nu nog altijd niet vanzelfsprekend kan. In stressperiodes neemt dat meteen over. Dat is het enige waar ik controle over heb, wat ik eet. Dat gaat minder over hoe ik eruitzie. Dat is er dan wel weer bijgekomen door in de media te werken", legt Julie uit.

"Die onzekerheid speelt dan op en dan denk ik: ik moet afvallen. Als je dan begint af te vallen en mensen geven je complimenten, dan denk je: nu ben ik goed bezig. Bij veel van dat soort dingen denk je dat je er alleen in staat en dat je de rare bent", aldus Julie Van den Steen.