VTM

Julie Van den Steen verliest haar ongeboren kindje en deelt emotionele boodschap op sociale media

door: STG
Afbeelding bron: VTM

Julie Van den Steen kreeg deze zomer een erg zware klap te verwerken. Ze deelt een pakkende boodschap op Instagram.

Julie Van den Steen deelt vanochtend een erg emotioneel bericht op Instagram. Deze zomer kreeg ze een zware klap te verwerken.

Eerst ontdekte de presentatrice dat ze zwanger was. "Ik was zwanger. De zwangerschap kwam onverwacht maar ik wou ervoor gaan en dat nieuws liefst zo snel mogelijk met iedereen delen want ik was echt heel gelukkig", schrijft ze bij een foto op haar Instagram.

Maar op de dag voor haar NIP-test kreeg ze van de dokter slecht nieuws te horen. "Ik was 12 weken ver. Mijn wereld stond stil en ik voelde helemaal niets meer. Die zin klinkt nog élke dag door mijn hoofd. Al mijn dromen en verwachtingen weg omdat er plots geen hartslag meer te horen was bij de echo. En dat was behoorlijk traumatisch. Dat is het nog altijd als ik heel eerlijk ben", klinkt het.

Omdat er nog veel taboe hangt rond zwangerschapsverlies, wil Julie het nieuws dan ook delen. Vergis u niet, dit is écht heel moeilijk voor mij om te vertellen. Maar ik voel dat het moet. Omdat 1 op de 6 vrouwen dit meemaakt". Julie vond dan ook steun bij verschillende vrouwen die hetzelfde hadden meegemaakt.

"Dit is het moeilijkste dat ik fysiek & mentaal heb meegemaakt. Heb me nog nooit zo alleen gevoeld. Maar ik wil hier graag iets openbreken. Dus als je dit leest en je weet hoe dit voelt: je bent niet alleen en er is niets mis met jou. Op welk vlak dan ook. Ik ben 1 op 6", besluit Julie.