VTM

Julie Van den Steen verontschuldigt zich na ophef rond uitspraak over grootvader

door: COS
Afbeelding bron: VTM

Julie Van den Steen verscheen in februari in het VTM-programma ‘Later Als Ik Groot Ben’. Haar aflevering zorgt nu voor ophef op sociale media.

Het fragment gaat over Gerard Soete, de grootvader van Julie Van den Steen. Hij liet het lijk van Patrice Lumumba (voormalige premier van de Republiek Congo, red.) oplossen en zwavelzuur en nam twee tanden mee naar België als bewijsstuk.

“Was mijn opa dan een slechte man volgens jou?”, vraagt Julie in het bewuste fragment aan programmamaker Eric Goens. Die uitspraak stootte heel wat mensen op sociale media tegen de borst. Maandagavond reageerde Julie voor het eerst op alle ophef.

Goedmakerij

“Op het moment van de opname was ik niet op de hoogte van wat mijn opa allemaal gedaan heeft”, schrijft Julie. “Mijn reactie daarop, nu ik dat wel weet, is uiteraard volledig het tegenovergestelde.”

“Ik wil me daarvoor dan ook oprecht excuseren”, vervolgt ze. “Ik geloof dat dit voor veel mensen ongeloofwaardig overkomt. Of als goedmakerij. Een ‘makkelijke oplossing’, maar ze is wel gemeend”, aldus Julie.