VTM

Koen van Zornik doet emotionele getuigenis in ‘Liefde voor Muziek: “Ik was nog een vodje”

door: WVDS
Liefde voor Muziek groep 2022
Afbeelding bron: VTM

Tijdens een van hun vele autoritten voor ‘Liefde voor Muziek’ hebben Margriet Hermans en Koen Buyse een diep gesprek over hun leven als muzikant. En dat ze ook soms door diepe dalen zijn gegaan.

“Het is een harde  wereld waar we inzitten, je moet een dik pantser hebben om overal tegen te kunnen”, vertelt Koen aan Margriet. “Mijn papa zei altijd je moet proberen te zijn zoals een eend, daar regent het ook altijd gewoon vanaf. Maar dat is niet altijd zo gemakkelijk.”

Juist voor Zornik de Lotto Arena had leeg verkocht ging het mis voor zanger Koen Buyse. "Ik voelde niets aankomen, was op de R4 rond Gent aan het rijden en er knapte iets. Ik ben beginnen wenen. En ik was nog een vodje.” 

“Ik heb mijn zus toen gebeld en die heeft heel de nacht naar mij geluisterd. Het leven heeft mij toen volledig overmand en ik zat volledig aan de grond”, doet Koen emotioneel zijn verhaal. 

Vroeger nam hij burn-out en mentale problemen niet zo serieus maar dat is veranderd. “Je denkt altijd dat je sterk bent. Doordat ik dat heb meegemaakt relativeer ik gewoon veel meer en weet ik dat er veel mensen daar ook mee worstelen".