VTM

Kürt Rogiers erg kritisch voor VTM én zichzelf: 'Het minst leuke programma dat ik gepresenteerd heb'

door: LHX
Kürt Rogiers
Afbeelding bron: VTM

Kürt Rogiers heeft al heel wat VTM-programma's gepresenteerd. Dat is niet altijd een even groot succes geweest.

Wanneer Kürt Rogiers te gast is in de podcast '22 minuten stomme vragen', krijgt hij de vraag welk programma hij het minst leuk vond om te presenteren. Zijn antwoord is verrassend eerlijk.

"Marble Mania", luidt het. "Lego Masters was superpopulair, zowel in Nederland als in Vlaanderen. En men had zoiets van: als we het met legoblokjes kunnen doen, kunnen we het met knikkers ook doen."

Toen ze hem het programma voorstelden, was hij wel enthousiast, want in Nederland was het een enorme hit. "Maar dat moest tussen de soep en de patatten worden opgenomen", klaagt hij. "Ik moest een weekend naar Hilversum en we moesten drie afleveringen op een dag doen." 

Het programma moest bovendien ook iets langer zijn dan de Nederlandse versie, waardoor de Nederlandse ploeg er met tegenzin aan begon. "Soms zit alles in een programma mee – ik heb het geluk dat dat in mijn geval meestal zo is. Bij 'Marble Mania' zat alles wel wat tegen", concludeert hij. "Ik denk dat zowel de zender als ikzelf daar lessen uit hebben geleerd."