VTM

Luk Alloo erg onder de indruk van voorval: “Ja, zoiets blijft hangen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond start er een nieuw seizoen Alloo op de wegpolitie. "Het is de zesde reeks en mensen zien het graag. We doen er nog ééntje bij", zegt Luk Alloo.

Luk Alloo kruipt vanavond opnieuw mee in de politiewagen op zoek naar overtreders in het verkeer. “Ik sta een beetje als scheidsrechter er tussen. Het leuke is dat ik een praatje maak met de tegenpartij. Dat maakt het ontspannend en niet bedreigend”, licht hij toe bij NRJ.

“De eerste reeks deden de mensen liever niet mee omdat ze dachten dat iedereen hen zou zien. En nu vragen mensen als ze tegengehouden worden door de politie waar de cameraploeg is.”

Luk Alloo heeft ook nog een raad voor alle chauffeurs. “Rij correct en niet met vier glazen op. Dan val je niet in de negatieve zin op." Hij is ook de indruk van de agenten. "De politie verplaatst zich van punt a naar punt b als er een ongeval gebeurd. Die agenten zijn geen cowboys en weten perfect wat ze doen.”

Alloo Bij de Wegpolitie, vandaag 21:45 uur, VTM

“Er zijn ook altijd chauffeurs die zichzelf niet in de hand hebben. Je hebt in elke sector een paar rotte appels. Ik heb in die lange tijd nog geen rotte appel ontmoet. Ik ga met die gasten na de uren nog een pint drinken.”

“Sommige dingen zenden we niet uit om mensen te beschermen. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die de snelweg willen oversteken om zelfmoord te plegen. Dan zie je dat die agenten toch mooie dingen doen en die mensen weer op andere gedachten krijgen. Dat blijft mij wel blij, ja."