Mathias Vergels heeft zijn bedenkingen bij de tips in 'The Masked Singer': "Snap ik ook niet"

door: LHX
Mathias Vergels
Afbeelding bron: VTM

Eindelijk weten we het met zekerheid: 'Thuis'-acteur Mathias Vergels is Papegaai in 'The Masked Singer'. Dat konden we eventueel al opmaken uit de tips die werden gegeven, al waren die ook niet altijd even nuttig.

"Mijn lief is ook bekend" was één van de tips over Papegaai in 'The Masked Singer'. Die slaat natuurlijk op zijn vriendin én 'Thuis'-collega Lynn Van den Broeck. Ook "Ik kom uit een bekend Vlaams nest" was een verwijzing naar 'Thuis'.

Over "Ik zing het liefst in het Nederlands" bestaat geen twijfel: Mathias Vergels liet na zijn ontmaskering weten dat hij het ontzettend moeilijk vond om in het Engels te zingen.

De tips in de filmpjes lagen minder voor de hand. "Van wat er in die filmpjes werd getoond snap ik ook niet altijd de link", zegt Mathias in Het Belang van Limburg. "Er was iets met een proefbuis en gekleurd water. Geen idee wat ze bedoelden."

Waarom sommige filmpjes werden opgenomen in de surfclub van Wittekerke en wat de verwijzing naar 'Vrije val' van Spring te betekenen heeft, is hem ook een raadsel. "Maar soms zaten er tips tussen om de kijker op het verkeerde spoor te zetten", meent hij.