VTM

Na schokkende getuigenis: 'Kelly Pfaff en Sam Gooris moeten gerechtelijke stappen ondernemen'

door: COS
Sam Gooris, Kelly Pfaff, Shania Gooris en Kenji Gooris
Afbeelding bron: Photonews

Het is een kwalijke trend sinds de opkomst van sociale mediakanalen: de zogenaamde 'dickpics'. Die worden vaak ongesolliciteerd ontvangen door vrouwen (en mannen).

Vooral bekende (vrouwelijke) gezichten krijgen geregeld ongevraagde naaktfoto's in hun inbox. Een van hen is Shania Gooris. Zij bekende in Het Laatste Nieuws dat ze al duizend dickpics kreeg. Tegenwoordig zijn het er wekelijks ongeveer twee.

Shania negeert de berichten, maar ze zou gerechtelijke stappen kunnen ondernemen. "Nu riskeer je voor het versturen van een dickpic al een gevangenisstraf van drie jaar of hoger als het gaat om het verzenden naar minderjarigen of mensen die je niet kent", vertelt advocaat Omar Souidi.

Mochten Shania en haar ouders Kelly Pfaff en Sam Gooris Omar als advocaat onder de arm nemen, wat zou hij dan voor hen kunnen betekenen? "Heel veel", benadrukt de advocaat in 'Play Café'.

"Ik heb een goed contact met Kelly en Sam. Ik heb ze heel graag, dus ze zijn altijd welkom en dan kunnen wij uiteraard een klacht overwegen om te kijken wie er achter die penis schuilgaat en hoe we die man tot de orde kunnen roepen."