VTM

Pijnlijk: Kürt Rogiers moet zware knoop doorhakken

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Voor Kürt Rogiers is 2023 een bijzonder moeilijk jaar geweest. Dat had veel met zijn ouders te maken.

Al enkele jaren kampt de moeder van Kürt Rogiers met alzheimer. In 2023 kwam daar nog een diagnose bovenop: die van ALS.

Voor Kürt en zijn familie is het de zoveelste zware klap. Zijn vader lijdt al vijftien jaar aan kanker en kreeg vorig jaar te horen dat zijn PSA-waarden spectaculair gestegen waren. Dat is bijzonder slecht nieuws voor iemand met prostaatkanker. 

Uiteindelijk bleek dat de specialist zijn gegevens had verward met die van een andere patiënt. "Dat was dus de tweede keer dat jaar dat we in de familie in een razende paniek geschoten waren", vertelt Kürt in Primo.

Door alle miserie zat er voor Kürts moeder niets anders op dan in een woonzorgcentrum te gaan wonen. Zijn vader is immers bijna 80 en kan de constante zorg niet alleen doen.

"Het was een heel moeilijke beslissing, voor iedereen, maar het was de beste oplossing", aldus Kürt. "We zijn gerust en mama wordt daar heel goed in de gaten gehouden."

Zijn vader gaat elke dag van 11 tot 18 uur bij haar op bezoek. "Ook voor hem is het leven een enorme rollercoaster, maar hij houdt zich kranig."