VTM

Pilar uit 'Lisa' gaat als non-binair door het leven en kiest nieuwe naam

door: COS
Pilar in 'Lisa'
Afbeelding bron: VTM

Op maandag 21 februari ging het nieuwe seizoen van 'Lisa' van start. Wie daar heel goed heeft opgelet, zag een opvallende verandering in de begingeneriek. 

Naomi Janssens, die de rol van Pilar sinds de eerste aflevering van 'Lisa' vertolkt, gaat sinds kort door het leven als Jean Janssens. Jean identificeert zich als non-binair en gebruikt al een tijdje de voornaamwoorden die, hen en hun.

De productie van 'Lisa' kreeg onlangs de vraag de naamsverandering door te voeren in de begingeneriek. "Wij hebben dat verzoek ingewilligd, zonder verdere vragen te stellen", zegt 'Lisa'-producer Johan Smetrijns in Het Laatste Nieuws.

"Voor de serie en voor ons verandert er verder niets. Ook niet voor de kijker. Het karakter van het vrouwelijke personage Pilar blijft behouden en zal in de serie een hoofdrol spelen zoals voorheen."

Jean wil zelf nog niet reageren op hun beslissing. "Jean zal het juiste moment kiezen om hier toelichting bij te geven, maar zal hier later zeker nog op terugkomen. Maar nu is dat moment er nog niet", zegt Ann Willems, de manager van de acteur, aan de krant.

Tags Lisa