VTM

Primeur in 'Boer zkt Vrouw': Dit is nog nooit eerder gebeurd!

door: LHX
Dina Tersago
Afbeelding bron: VTM

In 'Boer zkt Vrouw – 20 jaar' gaat Dina Tersago op bezoek bij een hele reeks boeren die de afgelopen twintig jaar hebben deelgenomen aan 'Boer zkt Vrouw'. Daarnaast maken we mondjesmaat kennis met een nieuwe lichting.

Deze week in 'Boer zkt Vrouw – 20 jaar': Dina Tersago gaat kijken hoe het gaat met geitenboer Garry uit seizoen 14, broers Adriaan en Aster uit seizoen 8, boer Gerard uit seizoen 12, boer Kim uit seizoen 14 en boomkweker Abel uit seizoen 3. Ook belt ze met de Zuid-Afrikaanse ex-olijfboer Manu uit seizoen 11.

Net zoals de voorbije weken maken we daarnaast kennis met een aantal nieuwe boeren, die in het komende seizoen hun kans zullen wagen. Dit keer zijn dat melkveeboerin Eline, microgroentenboer Tom en melkveehouder Ruben.

De 24-jarige Eline woont in Essen nam op 17-jarige leeftijd de boerderij van haar vader over, die onverwacht aan een hartinfarct overleed. Ze is op zoek naar een partner die mee in het bedrijf wil stappen én met haar een gezin wil stichten.

(Lees verder onder de video.)

Dan is er de 40-jarge Tom uit Desteldonk in Oost-Vlaanderen. Hij baat PachaGreens uit, een professionele kwekerij van microgroenten. Na enkele jaren in Zuid-Amerika te hebben gewoond, is hij klaar om zich te settelen. En dat het liefst met een gepassioneerde levenspartner.

(Lees verder onder de video.)

Tot slot is er nog de 34-jarige Ruben uit Waarschoot. Trouwe 'Boer zkt Vrouw'-fans zullen hem misschien herkennen, want tien jaar geleden nam hij al eens deel aan het programma, zonder succes. Dit is de eerste keer dat er een boer voor de tweede keer deelneemt.

Ruben droomt van een partner met wie hij op de quad door de velden kan rijden, naar de privésauna of op restaurant te gaan en samen kan koken of een film kijken. Hij woont dan wel naast zijn ouders, maar beschouwt zichzelf als een nieuwe man die er niet voor terugdeinst om huishoudelijke taken te doen.