VTM

Spannende verhaallijn in ‘Familie’ lokt gemengde reacties uit: “Geen voorbeeld voor de jeugd”

door: ASX
Raven Familie
Afbeelding bron: VTM

In ‘Familie’ gaat het van kwaad naar erger met Raven (Aaron Blommaert). De zoon van Lars (Kürt Rogiers) glijdt steeds dieper weg in zijn drugsverslaving en dreigt alles en iedereen te verliezen. Een verhaallijn die de gemoederen hoog doet oplopen bij de vele fans van Vlaanderens langstlopende soap.

De jonge acteur wordt enerzijds massaal geprezen voor de geloofwaardige acteerprestaties die hij neerzet. “Speelt zijn rol heel goed, doe hem dat maar eens na”, klinkt het onder andere. “Goed weergegeven hoe een zachtaardige persoon verandert in een onherkenbare, gevoelloze tijdbom”, vult een andere fan aan.

Veel kijkers vinden het goed dat deze verhaallijn extra belicht wordt. “Goed dat men dit laat zien, dan ziet de jeugd wat drugs teweegbrengen. Op school zouden ze daar ook meer aandacht aan moeten besteden”, wordt er gereageerd. “Laat het een voorbeeld zijn van hoe het niet moet!”

Toch vrezen ook bepaalde fans dat de populariteit van het personage Raven jongeren nét wel kan stimuleren om met drugs te experimenteren. “Dit is zeker geen voorbeeld voor de jeugd” en “Dit past niet in ‘Familie’, want er kijken ook veel kinderen”, klinkt het kritisch.