VTM

Speurder Ruth Beeckmans wijst op nutteloze tactiek voor 'The Masked Singer': "Hopeloos"

door: LHX
Kevin Janssens Julie Van den Steen Ruth Beeckmans Karen Damen Andy Peelman Jens Dendoncker The Masked Singer-Speurders_001 (1).jpg
Afbeelding bron: VTM

Vorig jaar was ze zelf Aap in 'The Masked Singer', maar nu maakt ze deel uit van het speurdersteam: Ruth Beeckmans is erg blij dat ze nog steeds een rol heeft in het programma. Al is dat absoluut geen gemakkelijke.

De grootste uitdaging in 'The Masked Singer' vindt Ruth om de tunnelvisie tegen te gaan, vertelt ze in Het Nieuwsblad. De opnames vonden plaats in de zomer, en ze is toen toch enkele keren flink misleid.

Haar tactiek? Zo goed mogelijk luisteren naar de stemmen. Ook uit de filmpjes vooraf valt volgens haar veel informatie te halen. Het nadeel is wel dat je die maar één keer te zien krijgt. "Als je iets gespot hebt en je schrijft het op, dan heb je al twee andere dingen gemist", klinkt het. 

Iets wat volgens haar dan weer helemaal niet werkt, is de sociale media van je verdachten in het oog houden. "De kandidaten hebben nu meer voorkennis dan wij in het vorige seizoen", zegt ze. "Letten op wie wat wanneer post op sociale media, is helemaal hopeloos."