VTM

Staf Coppens uit zijn lood geslagen na wat hem in Zweden overkomen is

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Staf Coppens gaat een camping uitbaten in Zweden. Er is nog heel wat werk aan de werk voor het zover is.

Staf Coppens (39) is met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) verhuisd naar Zweden. Staf wordt er geconfronteerd met de andere gewoontes en gebruiken die de Zweden hebben.

“Zo werd me er eentje duidelijk toen ik Nora afzette op een verjaardagsfeestje van een klasgenootje. Op zich ook al best anders dan in België, want de activiteit van de dag was vuur maken in een nabijgelegen grot. Hiking door de bergen en dan hotdogs op een kampvuur”, legt Staf uit in Het Laatste Nieuws.

"Nora wijst me op wat ik fout doe"

“Het vertrekpunt van de wandeling was een houten shelter aan de bosrand. Een schamel tuinhuisje zonder muren van enkele vierkante meters groot. Een planken vloertje en een afdak. Omdat het hard regende, stapte ik met Nora even onder de afkapping, waarop ik de feestvarkens iets hoorde zuchten in het Zweeds.” 

“Nora leert de taal sneller dan ik en ze verstaat de meisjes en wijst me op een fout. Ze zegt : "Papa, foei. Je moet binnen je schoenen uit doen!" Ik ben even uit mijn lood geslagen en spring weg van de planken vloer. Uiteraard, we zijn in Zweden, andere gewoontes.”