VTM

Staf Coppens ziet geen andere optie meer en moet hartverscheurend besluit nemen

door: COS
Staf Coppens en Monique van der Velden
Afbeelding bron: VTM

Staf Coppens zien we vanaf deze week drie keer per week op televisie. En dat terwijl Staf al bijna drie jaar in Zweden woont.

Op zondag is er 'De Verraders', zaterdag het gloednieuwe 'The Big Bang' en sinds dinsdag ook een nieuwe reeks van 'Camping Coppens'. Deze keer heet die 'Home Sweden Home', want Staf en zijn gezin voelen zich er na bijna drie jaar echt helemaal thuis.

Staf, zijn echtgenote Monique en hun kinderen Beau en Nora lieten drie jaar geleden alles achter in België om in Zweden een camping uit te baten. Hun huis verkochten ze destijds niet. Stafs broer Mathias Coppens nam er na zijn relatiebreuk zijn intrek.

Nu is het huis al een hele tijd verkocht. Dat was uiteraard geen makkelijke beslissing. "Ik moest investeren in de camping en had centen nodig. Op zo'n moment knip je weer een stuk band met Vlaanderen weg, maar dat is goed", zegt Staf in Het Nieuwsblad.

"Als je springt met nog één been in Vlaanderen, wil je bij het eerste obstakel al terugkomen. Zo'n verhuis klinkt romantisch, maar is het lang niet altijd. Mijn advies voor mensen die dezelfde emigratiedroom hebben: waag je toch de sprong, ga er dan helemaal voor. En niet alleen om eens te proberen."