VTM

Stef Wauters onder vuur na extra nieuwsuitzendingen over terreuraanslag

door: COS
Afbeelding bron: VTM

Maandagavond werd Brussel getroffen door een terreuraanslag. Twee Zweedse voetbalsupporters kwamen om het leven.

De aanslag vond vlak voor de voetbalmatch van de Rode Duivels plaats. Na de eerste helft werden de Zweedse spelers ingelicht. Er werd in samenspraak met de Rode Duivels besloten dat de match niet zou worden hernomen.

Na de eerste helft werd op VTM extra nieuwsuitzendingen uitgezonden. Stef Wauters probeerde met de hulp van journaliste Rosalie Pieters de kijkers informatie te verschaffen over de aanslag.

"Hijgerige journalistiek is exact wat we nu kunnen missen."

Op X (voorheen: Twitter, red.) lijkt niet iedereen even tevreden over de tussenkomsten van het nieuwsanker en de journaliste. "VTM-journaliste gaat gewoon wat geruchten de wereld insturen. Wat een niveau weer", klinkt het.

"Vooral de indruk dat ze zwaar onder druk werk gezet door Stef Wauters", merkt iemand op. "Stef Wauters ging hier inderdaad zwaar uit de bocht. Daarna een halfslachtige poging om recht te zetten maar helaas. Hijgerige journalistiek is exact wat we nu kunnen missen."

"De nieuwsinterventies tijdens en na de match van gisterenavond waren een absoluut dieptepunt. Ik voelde plaatsvervangende schaamte voor de nochtans anders best bekwame Stef Wauters. De meest serene was uitgerekend Gilles De Bilde die daar tegen wil en dank stond", klinkt het.

Anderzijds is er ook lof voor Stef. "Stef Wauters wil het terecht bij de feiten houden en onderbreekt de verslaggeefster die onbevestigde berichten vertelt. Chapeau Stef!", klinkt het. "Ik vond Stef Wauters dit wel goed managen", zegt nog iemand.