Unieke solidariteitsactie 'Oekraïne 12-12': bellen met K3, dansen met Nina Derwael en zingen met 'The Voice'-sterren

door: COS
James Cooke, Danira Boukhriss Terkessidis en Koen Wauters voor 'Oekraïne 12-12'
Afbeelding bron: VTM

Op donderdag 17 maart zetten de grootste Vlaamse radio- en tv-zenders samen hun schouders onder 'Oekraïne 12-12', de solidariteitsactie voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

Radiozenders Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie gaan vanop de Groenplaats in Antwerpen vijftien uur lang live met Radio 12-12, van 6.00 uur tot 21.00 uur. Om 20.40 uur volgt op Eén, VTM en Play4 een unieke live televisieshow. Anderhalf uur, op de drie zenders tegelijk.

Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke zullen samen presenteren. Ze ontvangen gasten, schakelen over naar oorlogsverslaggevers, maar ze krijgen ook hulp van collega's zoals Dina Tersago, Philippe Geubels en Tom Waes.

Wie een steentje wil bijdragen, kan de hele show lang bellen naar een uniek belpanel met gezichten van de verschillende zenders, gaande van Siska Schoeters over Kamal Kharmach, K3 en Julie Van den Steen tot Pedro Elias, Paul De Grande en Andy Peelman.

Nina Derwael trekt voor de gelegenheid terug de dansvloer op met een ingetogen rumba om live muziek van Pommelien Thijs. Ook heel wat andere muzikanten laten donderdag hun hart spreken. Van Jaap Resema en Koen Wauters tot de '#LikeMe'-gezichten Pommelien, Maskim, Camille en Francisco.

Anna Hodorvskaya, winnares van de Oekraïense versie van 'The Voice' in 2013, is live aanwezig in de studio en krijgt voor haar optreden gezelschap van de Vlaamse The Voice-winnares Grace, Laura Tesoro en Songfestivalkandidaat Jérémie Makiese.

Wie de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne financieel wil steunen kan dat via Consortium 12-12. De 7 hulporganisaties die hierin verenigd zijn (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-België, Plan International België, Rode Kruis-Vlaanderen, Croix-Rouge de Belgique en Unicef België) zijn ter plaatse en in de buurlanden van Oekraïne actief. Zij zullen de middelen inzetten waar ze het hardst nodig zijn. Steunen kan via BE 19 0000 0000 1212.

Tags