VTM

Vandaag gaat Dany Verstraeten met pensioen en laat iedereen hem weten hoe jammer dat is: VTM heeft nog een verrassing in petto

door: PMN
Dany Verstraeten
Afbeelding bron: VTM

Vandaag nemen we afscheid van een icoon. Dany Verstraeten gaat met pensioen.

Dany begon 35 jaar geleden op de nieuwsdienst van VTM. Hij presenteerde er samen met Nadine De Sloovere het allereerste nieuws. Dat kwam er na het openingsgala. Vandaag presenteert hij voor de laatste keer het avondnieuws.

Dany werd destijds in dienst genomen door toenmalig VTM-baas Mike Verdrengh. De rest is geschiedenis.

Het zal zonder meer een emotioneel afscheid worden. Dany is in al die jaren uitgegroeid tot een écht VTM-icoon.

Veel kijkers gaan Dany missen op het scherm. Maar voor het zover is heeft VTM nog een verrassing in petto. We kunnen ons niet voorstellen dat er vandaag niets zal gebeuren aan het einde van het laatste avondnieuws van hem.
(Lees verder onder de foto)

Dany Verstraeten
Afbeelding bron: VTM

Er komt ook  nog een special over hem aan. In ‘Dank u Dany’, om 20u35 bij VTM, wordt het VTM-icoon na zijn laatste nieuwsuitzending gevierd en feestelijk bedankt voor meer dan 35 jaar trouwe dienst.

In ‘Dank u Dany’ verrast Koen Wauters - net als Dany VTM-pionier én autoliefhebber - een nietsvermoedende Dany Verstraeten en neemt hem toepasselijk mee op een roadtrip down memory lane. 

Van zijn eerste job op de verkeersredactie van de VRT en zijn gloriejaren aan de zijde van Nadine De Sloovere bij VTM, tot zijn iconische nooduitzending tijdens een bommelding in de nieuwsstudio in Antwerpen. De weg ligt bezaaid met anekdotes en verrassingen. 

Zo gaat Dany op een wel heel letterlijke speeddate met zijn huidige VTM NIEUWS-collega’s en wordt hij onder handen genomen door Geert Hoste. Tijdens zijn unieke en nostalgische roadtrip wordt Dany uitgezwaaid, bedankt en in de bloemetjes gezet door bekend en onbekend Vlaanderen.

Dany Verstraeten - Koen Wauters
Afbeelding bron: VTM