VTM

Verrassende ontknoping bij ‘Regi Academy’ – Niet één … maar twee winnaars!

door: ASX
Regi Academy Finale
Afbeelding bron: VTM

Op 22 oktober kwam een einde aan het tweede seizoen van ‘Regi Academy’, de talentenjacht waarin dj Regi Penxten op zoek ging naar een opvolger voor Pauline Slangen. Verrassend genoeg kwamen er twee winnaars uit de bus: Arno en Melanie.

Het avontuur startte in het Spaanse Marbella met maar liefst 24 kandidaten. Drie van hen stootten door naar de grote finale in het Antwerpse sportpaleis. Die werd live uitgezonden op VTM2.

Voor maar liefst 20.400 toeschouwers gaven Hanne, Melanie en Arno het beste van zichzelf. Nadat de drie in een spannende sing-off het nummer ‘Hang On’ gebracht hadden, maakte Regi bekend wie zichzelf de winnaar van het tweede seizoen mocht noemen.

“Ik heb heel groot nieuws”, vertelde Regi bij de apotheose van zijn zoektocht. “Er is namelijk niet één winnaar, maar er zijn twee winnaars dit seizoen!” Daarop maakte de Limburgse dj bekend dat de twee gelukkigen Arno Louwette en Melanie Amollo zijn.

Veel tijd om van de emoties te bekomen kregen de kersverse leden van de zogenaamde Regi Family niet. Luttele minuten later werden de twee winnaars op het podium verwacht om Regi’s nieuwste single ‘Als Ik Mezelf Verlies’ te brengen.

Afvaller Hanne Reeg werd backstage door Qmusic-presentator Vincent Fierens opgevangen. “Ik ben ontgoocheld, maar ik gun het hen allebei heel hard. Het was een ontzettend leuke ervaring”, klonk het sportief.

De finale van ‘Regi Academy’ werd een heus spektakel met optredens van onder andere Camille, Emma Heesters en Maksim Stojanac. Ook Pauline, die de eerste editie van de talentenjacht won, was van de partij om de zaal in lichterlaaie te zetten.