VTM

VTM reageert op commotie rond programma ‘Een Echte Job’

door: WVDS
Een Echte Job groepsfoto 2022
Afbeelding bron: VTM

In het tv-programma ‘Een Echte Job’ gaan vijf BV’s aan de slag als verpleegkundigen in het Jessa Ziekenhuis. Nora Gharib, Stefaan Degand, Jonas Van Geel, Frances Lefebure en Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor, gaan de uitdaging aan. 

Ter voorbereiding kregen de deelnemers een pittige spoedcursus voorgeschoteld. De cursus nam voor het programma maar een week in beslag en dat terwijl in werkelijkheid een opleiding vier jaar neemt. 

Iets wat heel wat hevige reacties uitlokte op sociale media. “De BV's een beetje lachen met de 'echte'? Waar gaat het naartoe met dit concept?" of "Vier jaar opleiding gereduceerd tot 1 week", zijn enkele opmerkingen die aantonen dat de werkelijkheid totaal verschilt van wat het programma toont.

De zender VTM zet in een reactie het echte doel van het programma nog een keer extra in de verf. "We willen graag benadrukken dat onze gezichten nog zeker niet alles onder de knie hebben, wat effectief nodig is om een goede zorg te kunnen verlenen. Ons programma wil net aantonen dat werken in de zorg niet zomaar voor iedereen is weggelegd.”

'Een Echte Job': donderdag om 20u35 bij VTM

Tags