VTM

Zo confronterend: Martine Jonckheere niet blij met wat ze ziet in 'De Verraders'

door: LHX
Martine Jonckheere
Afbeelding bron: VTM

Haar ontslag bij 'Familie' hakte er zwaar in bij Martine Jonckheere, maar inmiddels is ze toch weer te zien op VTM. Ze neemt deel aan 'De Verraders'.

Martine Jonckheere is 66 jaar, en helaas merkt ze dat haar leeftijd een grote impact heeft op haar carrière. Ze merkt dat actrices van haar leeftijd vooral worden opgetrommeld om oudere personages te spelen.

Zo heeft ze onlangs auditie gedaan voor een rol waarin ze een vrouw van 72 zou moeten spelen. Dat valt volgens haar nog mee. "Soms lijkt het wel alsof ik enkel nog in aanmerking kom voor rollen van 90-plussers!", klaagt ze in Humo.

Plastische chirurgie is voor haar echter geen optie. "Ik moet eerlijk zeggen: toen ik mezelf zag in 'De Verraders', ben ik wel wat geschrokken. High definition-tv's zijn onverbiddellijk, hé."

Toch heeft ze geen zin om zich "strak te laten trekken", zoals ze het omschrijft. "Toen ik kanker had, heb ik meer dan genoeg tijd doorgebracht in ziekenhuizen: Ik zou wel gek zijn om er uit vrije wil heen te gaan", klinkt het.