Coronabesmetting houdt enkele renners en commentatoren uit Gent-Wevelgem weg

door: BVDO
Jan Bakelandts
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag wordt de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem gereden. Dat zal zonder enkele renners én commentatoren zijn door een coronabesmetting bij Jan Bakelants. 

Jan Bakelants was woensdagavond te gast in Extra Time Koers. Vrijdag testte hij positief op het coronavirus. Daar was ook Tiesj Benoot te gast. 

Beide renners verschijnen dan ook niet aan de start van Gent-Wevelgem vandaag. Michel Wuyts en Ruben Van Gucht, die het programma woensdag verzorgden, zullen er ook niet bij zijn maandag, maar commentaar geven vanuit Brussel. 

“Dit is uit voorzorg, niet omdat er een aanleiding is. Wij hebben ook Benoot en Kopecky meteen op de hoogte gebracht. Het is aan hen om te beslissen wat zij doen”, zegt Sporza-redactiechef Jürgen Switsers aan De Zondag. 

Wielrenster Kopecky, die er ook aanwezig was, krijgt van Lotto-Soudal wel de toestemming om te starten. ""Ik heb geen rechtstreeks contact gehad met Jan Bakelants en zat op voldoende afstand tijdens Extra Time Koers", zei Kopecky aan Sporza. "Ik heb na de aflevering op vrijdag nog een negatieve test afgelegd, ook nadat we het nieuws te horen hebben gekregen, heeft het team nog een extra PCR-test laten uitvoeren voor ik tot de teambubbel toetrad."