Dylan van Baarle haalt stevig uit naar Wout van Aert

door: AVL
Dylan
Afbeelding bron: Photonews

Donderdag vond de zesde etappe van de Tour de France plaats. Sloveen Tadej Pogacar haalde als eerste de eindmeet en snoepte hierdoor de gele trui af van Wout van Aert.

Ondanks het feit dat van Aert zijn gele trui kwijt is, oogstte onze landgenoot heel wat lof voor de manier waarop hij de koers aanpakte. Tegen alle verwachtingen in ging van Aert namelijk vol in de aanval. Hij hield het maar liefst 140 kilometer vol en werd uiteindelijk op 11 kilometer van de streep gepakt.

Hoewel van Aert veel lof kreeg voor de manier waarop hij ten strijde trok was lang niet iedereen opgezet met zijn actie. Zo toonde Nederlander Dylan van Baarle, tevens een toekomstig ploegmaat van Aert, zich bijzonder kritisch.

Van Baarle snapte niet wat van Aert concreet van plan was en was verrast door zijn aanval, zo vertelt de Parijs-Roubaix-winnaar in een interview met NOS. “Ik snapte dat hij in de ontsnapping wilde zitten om met de ploeg niet op kop te hoeven in het peloton, maar om dan met drie te gaan is misschien wat overmoedig, dat is zelfmoord. Maar hij heeft het nog lang uitgehouden."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24