Ex-ploegbaas van Van Aert eist gigantisch bedrag

door: MAB
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De ex-ploegbaas van Wout Van Aert, Nick Nuyens van Sniper Cycling, eist 1,1 miljoen euro van de Belgische topwielrenner. Het gaat om een contract dat Van Aert bij Sniper Cycling in 2018 om "dringende reden" verbrak. Het contract zou normaal hebben doorgelopen tot 31 december 2019.

Wout Van Aert verbrak in 2018 zijn contract bij Sniper Cycling, de ploeg van Nuyens, vanwege "dringende redenen". Omdat het contract normaal nog doorliep tot 31 december 2019, trok de ploegbaas naar het Arbeidsrechtbank van Mechelen en eiste 662.000 euro. In de berekening van die som ging het om het vaste loon en de premies van Van Aert bij Sniper Cycling. 

Nu wilt Sniper ook de start- en prijzengelden en de premies voor klassementen in het veldrijden waaraan Van Aert meedeed uitbetaald worden. Nuyens, in overleg met zijn advocaat Rudi Desmet, vraagt nu 1.090.846 euro van Van Aert en daagt hem voor het Arbeidshof in Antwerpen.

Volgens Van Aert, die de beslissing van het Arbeidshof aanvecht in Cassatie, zijn er fouten gemaakt in de procedure. "De rechter heeft de feiten verdraaid."