Fenomenale Remco Evenepoel barst in tranen uit na La Doyenne

door: MAB
L-B-L
Afbeelding bron: Photonews

Delirium in Luik-Bastenaken-Luik. De nog maar 22-jarige Remco Evenepoel schrijft La Doyenne op zijn naam. Quinten Hermans en Wout Van Aert vervolledigden het podium.

Een beresterke Evenepoel besloot op 30 kilometer van de streep er alleen op uit te trekken. De 'raket van Schepdaal' liet heel het peloton ver achter zich en eindigde met 48 seconden voorsprong. Het is de grootste overwinning in de carrière van de 22-jarige Evenepoel. Hij is de jongste winnaar van het monument in de afgelopen 50 jaar.

In de strijd om de tweede plaats vocht Wout Van Aert het uit met Quinten Hermans, Daniel Martinez en Sergio Higuita. Het werden uiteindelijk Hermans en Van Aert die respectievelijk tweede en derde werden.

Na afloop van de koers viel een wenende Evenepoel in de armen van zijn vriendin en moeder. "Het is misschien de beste koers die ik ooit gereden heb. Ik heb de beste Remco getoond die ik maar kon zijn", vertelde hij na de winst.