Glunderende Wout van Aert in de zevende hemel: "Dat hebben we zelf afgedwongen"

door: MAB
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

België is heer en meester in de Tour de France. Yves Lampaert won de proloog en gisteren nam Wout van Aert de gele trui van hem over.

De Kempenaar schitterde in het geel na zijn tweede plaats in de tweede etappe gisteren. En daar stopt het niet voor van Aert, want de renner van Jumbo-Visma staat ook aan de leiding in het puntenklassement. De jacht op de groene trui is dus ook geopend voor onze landgenoot. 

"Het geeft een heel goed gevoel om die gele trui aan te kunnen trekken", aldus van Aert. "Gisteren is bij deze verteerd." Als leider in de Tour is het makkelijker om te aanvaarden dat hij in de ritten tweemaal tweede werd. "Het is niet nieuw dat ik vaak tweede eindig. Die gele trui om mijn schouders is toch een mooie beloning. Er komen nog heel veel kansen aan."

De tweede etappe kende enorm veel chaos en vooral valpartijen. "Er was heel veel hectiek. We hadden verwacht dat het daarbij ging blijven, want het was windop op de brug. Bij de valpartijen was niemand van ons betrokken. Dat hebben we zelf afgedwongen door onze goede positie."