Had Remco Evenepoel gewoon geluk tijdens de Vuelta? “Hij toonde wat barstjes”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kan terugblikken op een fenomenaal seizoen. De Kannibaal van Schepdaal kroonde zich in Wollongong tot wereldkampioen nadat hij enkele weken daarvoor ook al de Vuelta won. 

In de Ronde van Spanje reed Evenepoel de concurrentie bij momenten helemaal aan diggelen. Ook de grote topfavoriet Primoz Roglic slaagde er niet in om de jonge Schepdalenaar aan banden te leggen.

De Sloveen kwam tijdens de Vuelta zwaar ten val en moest de ronde uiteindelijk vroegtijdig verlaten. Volgens Rohan Dennis, ploegmaat van Roglic bij Jumbo-Visma, had de Vuelta er heel anders kunnen uitzien.

Dennis verwijst hiervoor onder meer naar de twaalfde etappe waarin Evenepoel ten val kwam. "Voor de val toonde hij (Evenepoel, red.) niet veel zwakte in de afdalingen, maar nadien was hij een beetje nerveus. Er waren wat barstjes", aldus Dennis in een interview met Rouleur."

"De dag dat Primoz in de finale viel, toonden die barstjes zich", vervolgt de Australiër. "Het was daar waar Remco terugviel en uit positie raakte. Gelukkig voor hem had hij een lekke band in de laatste drie kilometer."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24