Hommeles tussen Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout in Brussel

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Het ging vanmiddag in de cross van Brussel eventjes niet goed tussen ploegmaten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Gelukkig pakte wel één van hen twee de zege.

Eli Iserbyt was er op gebrand om in Brussel de winst te pakken, omdat hij zo zijn 50ste cross kon winnen. En dat deed hij uiteindelijk ook, al liep dat niet van een leien dakje.

Iserbyt koos al vlug voor de aanval en reed samen met Joris Nieuwenhuis voorop, toen Michael Vanthourenhout vanuit de achtergrond de groep terug probeerde te brengen.

Tot groot ongenoegen van Iserbyt. “Hij moet stoppen met rijden”, riep de West-Vlaming naar de ploegleiders van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Vanthourenhout kwam echter terug en loste de twee leiders, maar Iserbyt kwam helemaal terug en counterde zijn ploegmaat om de zege alsnog te pakken.

“Ik zag dat Michael met iedereen in zijn wiel naderde op Nieuwenhuis en mij en dat wilde ik uiteraard liever niet”, vertelde Iserbyt aan Het Laatste Nieuws.

“De anderen waren ook goed in vorm en Nieuwenhuis en ik zaten in een zetel. Toen Michael alleen het gat dichtte, was het uiteraard geen probleem.”