Johan Bruyneel velt zijn oordeel of fusieploeg ideale plek is voor Remco Evenepoel

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De fusie tussen Soudal-QuickStep en Jumbo Visma lijkt er te komen. Maar is dat voor Remco Evenepoel wel een interessante stap in zijn carrière?

Volgens Johan Bruyneel is het duidelijk dat Remco Evenepoel naar de fusieploeg zal overstappen, omdat Primoz Roglic bij Jumbo Visma vertrokken is. “Ik denk dat de fietsenfabrikant Specialized een cruciale rol heeft in het geval van Evenepoel, aangezien hij een persoonlijk contract met hen heeft afgesloten”, vertelt Johan Bruyneel in de podcast The Move.

Bruyneel denkt dat Evenepoel er op zijn plaats zal zitten. “Vanuit sportief perspectief is dit de perfecte stap voor Evenepoel. Zijn vader benadrukte eerder al dat Evenepoel een betere omgeving nodig heeft om zijn doelstellingen te behalen, en Jumbo-Visma biedt precies die omgeving. Het is de ultieme referentie in de hedendaagse wielersport.”

Toch betekent dit niet dat onze landgenoot meteen de topfavoriet wordt voor de Tour de France. “Als hij realistisch is, zal hij waarschijnlijk erkennen dat hij momenteel nog niet kan strijden met Vingegaard en Pogacar voor de eindoverwinning. Desalniettemin zou hij in alle andere wedstrijden de kopman zijn, met de best mogelijke wetenschappelijke ondersteuning en logistiek achter zich.”

Al is er ook een probleem. “Mijn enige zorg is dat Evenepoel overduidelijk een echte leider is en doorgaans de rol van kopman ambieert. Bij Visma-Soudal zou hij echter het kopmanschap moeten delen, niet alleen met Vingegaard maar ook met Wout van Aert. Daarom sluit ik een mogelijke overstap naar INEOS nog niet volledig uit.”