José De Cauwer komt met opmerkelijke uitspraak: "Vlamingen denken dat Van Aert de beste is, maar hij is de beste van de hele wereld"

door: MAB
wout van aert veldrijden.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Een superieure Tadej Pogacar won gisteren de Strade Bianche. Op 50 km van de streep soleerde de Sloveen naar de overwinning. Een prestatie die ook bij José De Cauwer niet onopgemerkt ging.

Volgens de voormalige wielrenner is Pogacar op dit moment de beste wielrenner ter wereld. De man van UAE Team Emirates is ongenaakbaar en staat binnekort aan de start van de Ronde. "Fe-no-me-naal", vertelde José De Cauwer na afloop van de Strade Bianche

"Wij, Vlamingen, denken dat Wout van Aert de beste renner in het peloton is, maar Poga?ar is absoluut de beste renner van de hele wereld momenteel. Ik wil zelf de term Merckxsiaans niet gebruiken. Maar hij heeft het hier wel gedaan."

Al moet er ook een kanttekening gemaakt worden bij de prestaties van de Sloveen. "Alleen vraagt hij heel veel van zijn lichaam door de manier waarop hij koerst. Ik weet niet of er geen houdbaarheidsdatum op hem staat."