Julian Alaphilippe doet Remco Evenepoel kirren van plezier: "Dat ligt nog altijd op tafel"

door: MAB
Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Julian Alaphilippe kwam zwaar ten val tijdens Luik-Bastenaken-Luik, maar zijn herstel gaat beter dan verwacht. De renner van Quick-Step heeft vandaag zijn ploeggenoten vervoegd op stage in Sierra Nevada, Spanje. 

De Franse wereldkampioen hield een klaplong, een gebroken schouderblad en twee gebroken ribben over aan zijn val in La Doyenne. Alaphilippe belandde er in een gracht, maar kon meteen rekenen op hulp van landgenoot Romain Bardet. 

De Fransman komt nu met goed nieuws. "Na mijn laatste onderzoek in het  ziekenhuis van Herentals kreeg ik groen licht om te trainen op de fiets. Mijn long bleek volledig hersteld, al had ik nog veel last aan mijn ribben. Dat is ook normaal, dergelijke blessures hebben meer tijd nodig om te helen. Ik trainde vervolgens enkele dagen op de rollen, maar ik was toch gelukkiger toen ik weer echt de fiets op mocht."

"Natuurlijk kan ik niet hetzelfde doen als de andere jongens. Maar ik ben superblij om hier te zijn: de sfeer is geweldig en de omstandigheden om te trainen zijn perfect. Ik wil graag optimistisch zijn, al weet ik dat mijn tijd moet nemen. Als alles goed gaat, ligt de Tour zeker nog op tafel. Maar we mogen de zaken wel niet forceren."