Jumbo-Visma en Tom Dumoulin liggen op ramkoers: "Hij moet daar weg"

door: MAB
Jumbo-Visma
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma zag Tom Dumoulin afgelopen weekend zelf uit de Giro d'Italia stappen. De vorm bij de Nederlander is helemaal zoek. 

De renner van Jumbo-Visma Development Team begon nochtans ambitieus aan de Ronde van Italië en presteerde ook naar behoren in de eerste etappes. Eens het peloton de bergen in trok was het echter gedaan met Dumoulin. "De vorm is er simpelweg niet. Ik heb op dit moment geen antwoord op de vraag waar dat aan ligt", vertelde hij zelf. 

Dumoulin, die vorig jaar nog besloot een sabbatperiode in te lassen om de liefde voor het fietsen terug te vinden, presteerde in het klassieke voorjaar enorm wisselvallig. Het is nog maar de vraag of Jumbo-Visma met hem verder wil. Zijn salaris van 2,5 miljoen euro per jaar zou enorm doorwegen op de ploeg. 

"Ik weet niet eens of Jumbo-Visma door wil met Tom Dumoulin. Ik denk dat hij daar weg zou moeten gaan", aldus voormalig wielrenner Bobbie Traksel bij KopOverKop. "Ik denk dat het voor hem het verstandigst is dat hij de druk van zich af laat glijden door ergens een stuk kleiner contract te tekenen. Hij moet aangeven wat hij wil en wat hij niet wil en zijn plezier terugvinden. Wat zeker is, hij gaat zijn plezier niet terugvinden met een hoop druk."